SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ

Lisansüstü Dönem Projeleri

26.12.2022 12:02

Muş Alparslan Üniversitesi, Sosyoloji ABD, Kadın ve Aile Araştırmaları Tezsiz Yüksek Lisans programı ilk mezunlarını verdi. Toplam 4 öğrencinin mezun olduğu 2021-2022 Öğretim yılında üretilen projelerle özellikle Muş ve bölge içinde kadın, aile, toplumsal cinsiyet vb. konularda bilgi üretilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda üretilen projelerin çıktıları çeşitli bilimsel dergilerde yayınlanmaya hak kazanmış ve ulusal bilgi ağına katkı sağlanmıştır.

2022 Bahar Yarıyılı Tamamlanan Projeler

1. ÖNEY, Ferda (2022). Muş Ekonomisinde Kadın Emeği: Tandır Evlerinde Çalışan Kadınlar. MAUN, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji ABD, Kadın ve Aile Araştırmaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Muş.

Yayın Künye Bilgisi

Öney, F. (2022). Emek, Ekmek ve Kadın: Muş Tandır Evlerinde Çalışan Kadınlar Araştırması, Sosyoloji Divanı, Aralık, 10 (2), s.201-226.

1. GELDİ, Şenay (2022). Akademik Kariyer ve Özel Hayat İlişkileri: Akademide Özel Hayatın imkânı.  MAUN, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji ABD, Kadın ve Aile Araştırmaları Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Muş.

Yayın Künye Bilgisi

Ş, GELDİ, (2022). Akademik Kariyer ve Özel Hayat İlişkileri: Akademide Özel Hayatın imkânı, Olgu: Sosyoloji Dergisi, Aralık, 1 (2), Samsun.

1. TAŞ, Mehmet. (2022). Aile Şerefi ve Nadide Hayat Filmleri Bağlamında Türk Sinemasında İki Farklı Kadın İmgesi.
  2. KARAGÜZEL, Zeynep (2022) Üniversite Personelinde Mobbing Algısı: Muş Alparslan Üniversitesi Örneği.