SOSYOLOJİ BÖLÜMÜ

"Sosyoloji Bölümü Öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Sahalarında"

26.12.2022 03:28

Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Satılmış'ın verdiği Sivil Toplum ve Demokrasi dersi kapsamında bölümümüz 3. sınıf öğrencileri çeşitli gönüllülük projeleri gerçekleştirdi. Gruplar halinde yürütülen küçük çaplı projeler ile bazı sorunlara hem dikkat çekildi hem de tespit edilen sorunlarla ilgili iyileştirici adımlar atıldı. Öğrencilerimizden Kibar Yenilmez, Temra Mutlu ve Sedanur Karakaya Okul yemekhanesinde ve yurtlarda yemek atıkları ile plastik atıklarının aynı çöp kutularına atılmasından duydukları rahatsızlıktan ötürü yemek atıklarının değerlendirilebilmesi adına çöp kutularında bir ayrıştırılmaya gidilmesi yönünde bir takım çalışmalar yaptı. Çöp kutularını plastik ve yemek atığı olarak sınıflandırarak üç gün boyunca öğrencilere yönlendirmelerde bulunuldu. Olumlu geri dönüşler alan öğrenciler projelerinin sürekli bir uygulamaya dönüşmesi için bu konuda çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Dikkat çeken diğer beş projenin konuları ise şu şekilde: Muş'taki kafe ve restoranlarda tv yayınlarına yönelik farkındalık çalışması, Beşparmak köy okulunda öğrenciler ile çeşitli etkinlikler, Çay ocaklarındaki yaşlıların gündelik hayatları, Alzheimer hastalığı.

Gönüllülük çalışmaları ile topluma bir katkı sağladıklarını ve sonraki dönemlerde daha fazla saha çalışmaları yapmak istediklerini ifade eden öğrencilerimiz ekip çalışmalarının verdiği birlikte başarma duygusunu da tatmış oldu.